Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η συγγραφή και άλλα κωμικοτραγικά

Η ΣΥΓΓΡΑΦH ΚΑΙ AΛΛΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙKA

Όποιος έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με το γράψιμο, θα γνωρίζει ότι είναι αρκετά χρονοβόρα και κοπιαστική ενασχόληση. Ο τρόπος που στολίζεται με λέξεις η κάθε πρόταση, η τέχνη του λόγου που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί ο στόχος του κειμένου αλλά και να συνεπάρει, αρμονικά, τον αναγνώστη θέλουν επιμονή και υπομονή.
Κάθε γραμμή διαβάζεται εκατοντάδες φορές, μέχρι να πάρει την οριστική της μορφή που, ας μη γελιόμαστε, στο μυαλό του συγγραφέα δεν είναι ποτέ οριστική, μιας και η γραμμή του κάθε κειμένου είναι ζωντανή και όπως κάθε ζωντανός οργανισμός αναζητά συνεχώς την αλλαγή και την ολοκλήρωση. 
Όσοι λοιπόν γράφουν τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, δεν ξέρουν καν, αν αυτό το οποίο γράφουν και αφιερώνουν όλες αυτές τις πραγματικά αμέτρητες ώρες, θα διαβαστεί ποτέ από άλλον. Κι αν θα διαβαστεί, θα δει κάποιος από τους αναγνώστες τα τεχνάσματα, τις μεταφορές και τα νοήματα που έκρυψε ο συγγραφέας με τόση στοργή και επιμέλεια πίσω από κάθε λέξη;
Μα και αν δεν τα δει, θα απολαύσει έστω το ανάγνωσμα;
Συγχωρέστε μου την έκρηξη φλυαρίας, αλλά γράφω ορμώμενη από την έντονα αρνητική κριτική που ασκείται, κατά καιρούς, σε διάφορες λογοτεχνικές ομάδες που παρακολουθώ. Θεωρώ λίγο άδικη την επίθεση που γίνεται σε αυτούς που υπηρετούν τη λογοτεχνία.
Είτε θεωρούμε ότι τα καταφέρνουν είτε όχι, αναμφισβήτητα κοπιάζουν κι αν μη τι άλλο τους αξίζει ο σεβασμός μας.
Όλα τα λουλούδια δεν φτιάχτηκαν για να μυρίζουν όμορφα, άλλα έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση, άλλα έχουν αγκάθια και άλλα φτιάχτηκαν για να τρώνε τα μαμούνια.
Ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες του και καμιά φορά οι αλλαγές έρχονται με την αγάπη και όχι με τη βία.


πηγη:http://www.freesocial.gr/2018/07/η-συγγραφh-και-aλλα-κωμικοτραγιka/?fbclid=IwAR33l3h5sX5U7RhzK1FuuRtgmd4V5LtJLyQcx_ikXwEWBZHjyNvzXTO9G_0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου